Tarvitsetko osaavaa ääniteknikkoa / äänistudiota?  Ota yhteyttä

Kaikki studiopalvelut: äänitys, miksaus, masterointi

Meillä on valmius toteuttaa äänitteet kaikkine työvaiheineen painovalmiiseen master-levyyn asti: äänitys, miksaus ja masterointi. Viime vuosina olen kuitenkin keskittynyt jälkituotantoon (miksaus, masterointi), mihin studioni soveltuu parhaiten. Pohjaäänitykset tehdään tarvittaessa jollain yhteistyökumppanini studiolla. Ota yhteyttä ja kerro tarpeesi, niin jutellaan lisää.

Vuosien varrella (2005-) Äänitaivas on toteuttanut laajan kirjon eri tyylilajeihin kuuluvia äänitteitä: pop, rock, funk, soul, latin, rap, elektroninen musiikki, maailman musiikki, jazz ja klassinen musiikki. Mukaan mahtuu niin studioäänityksiä kuin kenttä-äänityksiä live-tilanteessa (esim. Temppeliaukion kirkko, Savoy teatteri). Seuraavassa työnäytteitä tyylilajeittain jaoteltuina. Voit myös tutustua äänitteisiin portfoliossa.

Äänistudio – Soul, Funk, Latin & elektroninen

Suurin osa äänitteistä on toteutettu alusta loppuun (äänitys, miksaus ja masterointi) studio Äänitaivaassa.

 1. 1Sweet Soul Music
 2. 2What's Going On?
 3. 3Keepsakes
 4. 4Idiot
 5. 5Groupies
 6. 6Trato de Amor
 7. 7Larry C
 8. 8Quero Ser Tu Hombre

Äänistudio – Pop / Rock

Äänitteet on toteutettu alusta loppuun (äänitys, miksaus ja masterointi) studio Äänitaivaassa.

 1. 1Problems - Ammatti-ihminen
 2. 2Katkera Nainen
 3. 3Some might say
 4. 4Umbra - Bussi
 5. 5Artctic Soul
 6. 6Tavallista elämää
 7. 7Yolanda

Äänistudio – Maailmanmusiikki ja jazz

Osa äänityksistä on toteutettu studio Äänitaivaassa, osa tehty livenä (Savoy, STOA).

 1. 1Monrepos - Big Band Live @ Savoy
 2. 2Pina Colada
 3. 3Ponernos de Acuerdo
 4. 4Kylän nainen
 5. 5Flamenco @ Savoy
 6. 6Kulumo - Heart Beats Alone
 7. 7Korean Night @ STOA
 8. 8Bossa trio

Äänistudio – Klassinen

Äänitykset toteutettu livenä paikan päällä.

 1. 1Epiphany
 2. 2Epiphany 2
 3. 3Bartok
 4. 4H Steven @ Johanneksen kirkko

“Working with Ilkka in my CD ”Musuq Peru” has been inspiring and rewarding. He is reliable, patient, and always open to new suggestions and ideas. He has great respect for the client’s time and knows how to use every single minute efficiently. During the mixing and mastering sessions, Ilkka showed a refined ear for the subtleties and colours of the orchestra while adjusting sounds and balances in order to create a unified whole. He has a great potential and I would encourage other composers to work with him.”

Composer Jimmy Lopez, Ph. D. University of California at Berkeley

Tarvitsetko osaavaa ääniteknikkoa / äänistudiota?  Ota yhteyttä

Ajatuksia äänittämisestä, miksauksesta ja tuotannosta

Usein en malta pysyä pelkän ääniteknikon roolissa. Jaan mielelläni ajatukseni soundeista, sovituksesta, laulusuorituksesta ym. projektiin liittyvästä. Usein ääniteknikoilla on aika hyvä näkemys kokonaisuudesta, sillä heillä on vuosien käytännön kokemus siitä, miten eri raidat hitsataan yhteen musikaaliseksi kokonaisuudeksi. Esimerkiksi sovituksen ongelmia ei kannata yrittää ratkaista miksausvaiheessa vaan muuttaa sovitusta. Laulajan taas voi olla itse vaikea valita raidoista sopivia ottoja – usein toiset korvat voivat auttaa tässä.

Olen kuullut vuosien varrella lukuisia bändejä, ja on siinä on tullut jonkin verran näkemystä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Lisäksi sävellän myös itse ja soitan perusbändisoittimia, joten tuotannollisia ideoita saattaa välillä tulla. En ole se tuppisuu nappia painava äänittäjä, joka odottaa turhautuneena, että päivä jo päättyisi. Autan ihan mielelläni :-).

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Osasit sijoitella soittajat ja mikit niin ettei tullut vuoto-ongelmia, mikä ei ole helppoa kun äänittää näinkin isoa bändiä. Näkemykseksi miksauksesta sai myös meidät miettimään asioita – miten paljon eri soittimia mahtuu sointikuvaan ja miten niiden osuuksia kannattaa sovittaa, jotta kokonaisuus ei mene sekavaksi. Lisäksi sinulla oli omia luovia ideoita, esimerkiksi Ponernos de Acuerdo -kappaleen äänimaailma, josta sait meidätkin innostumaan.” Mikko Mattila, muusikko, Con Sabor