Ääniteknikko & musiikintuottaja

Ilkka Olander, ääniteknikko & musiikintuottaja

Ilkka Olanderilla on monipuolinen kokemus audioalalta. Hän on opiskellut musiikkiteknologiaa Sibelius Akatemiassa ja Metropoliassa sekä äänisuunnittelua ja digimediaa Aalto Yliopiston Medialaboratoriossa.

Ääniteknikko

2004 hän aloitti ääniteknikkona Kulttuurikeskuksen eri toimipaikoissa, mm. kaupunkikulttuuriyksikössä ja Stoassa. Vuonna 2005 hän perusti Äänitaivas –yrityksen, ja on sittemmin tehnyt vaihtelevia äänitöitä esimerkiksi tuotantoyhtiöille, tapahtumanjärjestäjille ja artisteille. Suuri osa näistä projekteista toteutetaan hänen omassa studiossaan Arabianrannassa.

Musiikkituottaja / äänisuunnittelija

Olanderilla on vahva äänityksen, miksauksen ja
musiikkituotannon osaaminen. Pääinstrumenttinsa koskettimien lisäksi hän soittaa kitaraa, bassoa ja rumpuja. Tärkein sävellysväline hänelle kuitenkin on moderni digitaaliaudiotyöasema (DAW). Innoituksensa hän saa usein eri musiikkityylien piirteiden yhdistelemisestä ja tuoreiden soundien ja sointivärien etsinnästä. Erityisen kiinnostunut hän on kuvan ja äänen yhteydestä. Tämä on johtanut hänet tekemään yhteistyötä muun muassa elokuvan tekijöiden ja mediataiteilijoiden kanssa.