Miksaus ja masterointi kokeelliseen elokuvaan

Panu Johansson on kuvataiteilija ja kokeellisen elokuvan tekijä, jonka teoksia on esitetty festivaaleilla, tapahtumissa ja näyttelyissä vuodesta 2000 lähtien. Hänen töitään on esitetty kansainvälisesti mm. USA:ssa, Kanadassa, Sveitsissä, Espanjassa ja Saksassa.

Panun töiden tärkeitä innoittajia ja siinä toistuvia teemoja ovat mm. kokeellisen elokuvan historia ja kulttuurihistoria. Hän suosii töissään analogista kaitafilmimateriaalia ja found footage-aineistoa. Hänen töitään luonnehtivat hyvin kokeellisen elokuvan käsitteet, kuten maisemaelokuva, henkilökohtainen elokuva, kollaasielokuva ja päiväkirjaelokuva.

Olen vuosien varrella miksannut ja masteroinut useita Panun teoksia, joista tuorein esimerkki on 2017 valmistunut ”jossain muualla ja silti aina täällä”. Ohessa 6 minuutin leike elokuvasta:

https://vimeo.com/137791744

Panu kertoo työskentelystämme elokuvaäänen parissa:

”Äänimaailman miksaus- ja masterointivaiheessa Ilkka on ollut minulle korvaamaton apu monessakin suhteessa. Hän on toiminut äänituotannon tekniikan hallitsevana ammattilaisena, joka on auttanut teosteni äänimaailmojen viimeistelyssä. Tämän ohella hän on ollut minulle myös keskustelukumppani, joka toisaalta ymmärtää häiriöääniin, hälyyn ja runsaaseen kaikuun perustuvan sirpaleisen lofi-estetiikani, mutta toisaalta osaa tarvittaessa antaa myös rakentavaa palautetta sekä auttaa minua löytämään toimivia käytännön ratkaisuja.”

Olemme tehneet pidempään yhteistyötä, missä on rakentunut molemminpuolinen luottamus. Edellinen Panun teos, jonka ääniraidan myös masteroin, oli runsaasti festivaaliesityksiä saanut ”Hiljaisuudesta toiseen” (2014):

https://vimeo.com/128499226

Kommentit.

Ei kommentteja.

Kommentoi.

* Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>