Miksaus ja masterointi kokeelliseen elokuvaan

miksaus-masterointi-kokeelliseen_elokuvaan Panu Johansson on kuvataiteilija ja kokeellisen elokuvan tekijä, jonka teoksia on esitetty festivaaleilla, tapahtumissa ja näyttelyissä vuodesta 2000 lähtien. Hänen töitään on esitetty kansainvälisesti mm. USA:ssa, Kanadassa, Sveitsissä, Espanjassa ja Saksassa. Olen vuosien varrella miksannut ja masteroinut useita Panun teoksia, joista tuorein esimerkki on 2017 valmistunut ”jossain muualla ja silti aina täällä”. Ohessa 6 minuutin leike elokuvasta:

Animaatiomusiikkia Cycle -lyhytelokuvaan

Cycle - musiikkia animaatioon

Yksi viimeisen vuoden mieluisimmista projekteistani oli musiikin sävellys ja äänisuunnittelu Milla Moilasen (Fillmill) hienoon Cycle -animaatioon (2014). Cycle kertoo elämän kiertokulusta vanhojen valokuvien kautta, jotka ovat peräisin ohjaajan kotialbumista tai löydetty matkan varrelta. Kuvat on herätetty eloon kekseliäiden animaatioiden avulla ja punottu unenomaiseksi, jatkuvasti eteneväksi virraksi. Animaatio toimii sekä lyhytelokuvana (10min) että haluttaessa päättymättömänä luuppina näyttelytilassa. (lisää…)

Mirkka & Madrugada

Mirkka & Madrugada

Mirkka & Madrugada – levynjulkkarit

Jokin siinä on. Brasilialaiset forro -rytmit saavat suomalaisen ihan liki, lanne vasten toista. Onhan forro toki ”brasilian humppaa”, joten ehkä kosketuspintaa ei ole vaikea löytää. Varsinkin, kun siihen sotketaan suomenkieliset tekstit ja annos iskelmän kaihoa. (lisää…)