Tarvitsetko erottuvaa äänituotantoa?  Ota yhteyttä

Äänitaivas on tehnyt äänituotantoa lyhytelokuviin, televisio-ohjelmiin, radiomainoksiin, peleihin, internettiin, taideteoksiin ja museotiloihin. Palveluitamme ovat:

Seuraavassa esimerkkejä projekteista, joiden äänituotannosta olen vastannut. Lisää työnäytteitä löydät portfoliosta.

Äänituotanto televisioon ja tuotevideoihin

Tarjoan äänituotantoa elokuviin, televisioon ja tuotevideoihin. Työvaiheista onnistuvat niin äänisuunnittelu, äänen jälkituotanto kuin äänimiksauskin. Ja onpa sitä tullut kokeiltua elokuvan kenttä-äänitystäkin.

Tässä kiinnostava tuotevideo ”PoolSprint”, joka oli esillä mm. New York Design Week -tapahtumassa 2010. Video tarjosi mahdollisuuden tavallista luovempaan äänisuunnitteluun. Lähdin rakentamaan veden äänistä rytmejä – tässä lopputulos:

Äänisuunnittelu museotiloihin ja taideteoksiin

Olen tehnyt äänisuunnittelua useisiin näyttelyihin (mm. Kansallismuseo, Ebeneser museo) ja yksittäisiin teoksiin. Tässä suunnittelemiani äänimaisemia Kansallismuseon nukkekoti-näyttelystä. Kuvassa oleva 50-luvun nukkekoti oli interaktiivinen ja sen eri huoneet pystyi sytyttämään ja sammuttamaan (äänet & valaistus) ohjauspaneelista.

 1. 1Nukkekotinäyttely - olohuone
 2. 2Nukkekotinäyttely - keittiö
 3. 3Nukkekotinäyttely - kylpyhuone
 4. 4Nukkekotinäyttely - lastenhuone
 5. 5Nukkekotinäyttely - yläkerta

Nukkekoti-näyttely, Kansallismuseo

2010 suunnittelin äänet medialaboratorion interaktiiviseen 3D -mallinnokseen Finnish Pavillion at the 1900 World Fair. Teos on ollut esillä mm. Designmuseossa, Sao Paulossa ja Pariisissa. Video installaatiosta löytyy portfoliosta. Lopputyöni medialaboratorioon oli mediateos Muistin kerrostumia (2012), jonka generatiivinen moottori reagoi ympäristön ääniin ja luo ääni- ja musiikkikirjastosta miljoonia erilaisia kohtausvariaatioita. Lisäksi olen suunnitellut ääniä useisiin taideteoksiin (mm. Sari Palosaari, Milla Moilanen).

”Ilkka on toteuttanut oikein onnistuneet, osuvat äänimaisemat kahteen videoteokseeni. Erityiskiitos erinomaisesta yhteistyökyvystä ja hauskoista työrupeamista. Jatkoa seuraa.”

Sari Palosaari, TaM, palkittu kuvataiteilija

Äänimainonta, spiikit ja äänilogot ja tunnukset

En käsikirjoita äänimainoksia, mutta toteutan tarvittaessa äänikerronnan ja musiikin sekä äänitän spiikit. Minulla on käytettävissä useita freelance -ääninäyttelijöitä (oletko ääninäyttelijä? Jätä yhteystietosi). Tässä muutamia suunnittelemiani äänimainoksia ja spiikkejä.

 1. 1National Museum Audioguide
 2. 2Keisareiden aika - spiikit
 3. 3Uusivuosi
 4. 4Kerca
 5. 5Wifi Network

Tässä puolestaan informatiivinen yritysvideo ”Tunne kivi” (2014), johon suunnittelin äänet:

https://www.youtube.com/watch?v=PzKERBE6vtc

Äänikirjat

Äänikirjoissa tarina, äänisuunnittelu ja musiikki lomittuvat rikkaaksi kerronnalliseksi kokonaisuudeksi. Pystyn tarvittaessa toteuttamaan koko äänituotannon alusta loppuun (äänitys, äänisuunnittelu, musiikki, miksaus, masterointi). Tässä näytteitä eräästä lasten äänikirjasta:

 1. 1Äänikirja - Hiippavaijeri 1
 2. 2Äänikirja - Hiippavaijeri 2

Äänellä on väliä. Ajatuksia äänisuunnitteluun

Vastaanotamme ääntä pitkälti piilotajuisesti. Emme useimmiten kiinnitä äänisuunnitteluun tietoista huomiota. Huomaamme kuitenkin nopeasti, jos siinä on jotakin pielessä. Näin pitääkin olla. Kun äänisuunnittelu on kohdallaan, teoksen maailma on uskottava, mukaansatempaava, mielikuvitusta kutkuttava.

Ääni porautuu suoraan aivojemme primitiivisiin osiin ja tunnekeskukseen. Kielessä on vähän ääntä kuvaavia sanoja ja siitä on usein hankala puhua. Ääni tuntuu. Se on enemmän tunteen asia kuin järjen asia. Kuva ilman ääntä ei oikein ime katsojaa teoksen maailmaan, sillä pelkkä kuva herättää vain haaleita tuntemuksia.

Äänellä on väliä. Siihen kannattaa panostaa.

Tarvitsetko erottuvaa äänituotantoa?  Ota yhteyttä